Blog

25.11.2021

Каква ограда ни е необходима? – избор и първи стъпки.

Изборът на подходяща ограда е от ключово значение за дома, тъй като тя е основното средство за защита от неканени гости  и запазване на личното пространство. Има много различни типове огради, които варират от обикновена плетена мрежа, метални решетки, 3D пана, до луксозни дизайнерски по индивидуален проект. Важно е изборът на ограда за вашия дом да бъде съобразен, както с вкуса ви, така и в същото време да бъде функционален и ефикасен за вас.

Първата стъпка преди да решите да изкопаете земята и да бетонирате основите е добре да отделите време, за да се обадите на наш консултант, който ще ви даде насоки за първоначалните стъпки необходими за предприемане. Важно е да знаете също, че ако ще поставяте оградата на съседски граници може да се нуждаете от разрешителни от местните служби или  от междусъседски споразумения.

Едва след като документално сте подготвили всичко е време да се насочите към типа ограда, която желаете да поставите, а това понякога може да зависи и от терена, на който се намирате. Важно е също така да се уточни дали е необходимо оградата да е плътна или ажурна,  с каква височина да бъде, дали фундамента ще е изцяло излят или може да се направят индивидуални стъпки в някои от случаите.

Оградните 3D пана са с масивна бетонова основа и могат да бъдат инсталирани посредством монтажни профили без да е необходим никакъв бетон във вашия имот. Част от предимствата на тези пана са, че се предлагат в различни цветове, със голяма здравина, лесен монтаж и достъпна цена.

Друг избор са металните огради, които варират от класически до съвременни, предлагайки огромно разнообразие, което може да се съчетае с всеки екстериор на дома. Неслучайно оградите от ковано желязо са оцелели от векове насам на промени в стила, защото те са не просто класически, а и изключително издръжливи.

Оградите от бетон, мазилка, тухли, блокове и камък създават величествена естетика около дома. Поради теглото си, зиданите огради се нуждаят от здрава структурна основа, излята под линията на замръзване или дълбочината, до която се очаква подземните води в почвата да замръзват през зимата. Много собственици смесват някакъв вид зидария с друг материал за ограда, като ковано желязо или дърво, както заради дизайна, така и заради цената.

Дървените огради от естествени калибрирани или неоформени дъски също са един добър избор, както за олекотена и семпла, така и масивна и плътна ограда. Но за да бъде изпълнена качествено и да издържи на условията на времето дървения материал е необходимо да бъде обработен с препарати и лакове, които ще запазят максимално красивият им естествен вид.

Имате въпроси относно изборът на подходящата за Вас ограда и от какъв материал да бъде тя?

Свържете се с нас на телефон  +359 896 29 0223 и ние ще отговорим на всичките Ви въпроси.

Интересно
Относно internetreklama

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

  • 2 × 5 =